Verbinden met eduroam

Wat is eduroam?

Eduroam, eenvoudig en veilig draadloos internet

Onderwijspersoneel en leerlingen probleemloos op draadloos internet, altijd en overal. Dat is eduroam: een gratis internationale dienst voor onderwijsinstellingen die een wifi-netwerk aanbieden.
Eduroam is dé standaard voor draadloze netwerken (Wi-Fi) in het onderwijs. Het biedt uw school een veilig en betrouwbaar toegangsnetwerk. Bovendien krijgen uw leerlingen en medewerkers gratis internettoegang bij alle instellingen die ook meedoen met eduroam , waaronder ook bibliotheken en musea. Het is een wereldwijde samenwerkingsafspraak tussen onderwijsinstellingen uit inmiddels 53 landen. Met eduroam kiest uw school voor maximale veiligheid en u draagt bij aan een dekkend draadloos netwerk voor het gehele onderwijs in Nederland.

Veilig en flexibel

Door als school aan te sluiten op eduroam, krijgen uw medewerkers en leerlingen automatisch toegang tot de wifi-netwerken van de aangesloten onderwijsinstellingen. En ook tot de toegangsnetwerken van andere deelnemende instellingen zoals bibliotheken, musea, BSO's en gemeenten. Afhankelijk van uw onderwijssector biedt eduroam verschillende voordelen. Heeft uw instelling bijvoorbeeld meerdere locaties? Of wilt u bepaalde leerlingen juist wel of geen toegang geven tot bepaalde websites? U regelt dit gemakkelijk met eduroam.
(bron: kennisnet)

Hoe maak ik verbinding?

Uitgebreide instructie Windows 7: https://radius.aeres.nl/cms/edu_windows-7

Technische gegevens:

SSID: eduroam
Netwerkverificatie: WPA2-Enterprise
Gegevenscodering: AES
Verificatietype: EAP-PEAP
Verificatieprotocol: EAP-MSCHAPv2

Login gegevens:

Om aan te kunnen melden, moet u gebruik maken van uw primaire emailadres, verkregen van uw opleidingsinstituut. Dit is dezelfde gebruikersnaam die u gebruikt om aan te melden bij Office365. Gebruik uw bijbehorende wachtwoord.

Uw loginnaam ziet er dus bijvoorbeeld zo uit:
backer99@aeres.nl
jansse99@stoasvilentum.nl / 69584@stoasvilentum.nl
deboer99@cahvilentum.nl / 99584@cahvilentum.nl
lammer99@groenhorst.nl / 97329@groenhorst.nl
m.janssen@ptcplus.com